Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκο.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της απευθείας προβολής των δηλώσεων στις οποίες προέβαινε ο Γ.Γ. της ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές, το ΡΙΚ διέκοψε τη μετάδοση για να προβάλει την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο εκλογικό επιτελείο του κ. Νικολαΐδη στη Λεμεσό.

Σημειώνουμε ότι τόσο ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο κ. Νικολαΐδης, είχαν ήδη προβεί σε δηλώσεις προηγουμένως οι οποίες προβλήθηκαν απευθείας από το ΡΙΚ.

Η ενέργεια του ΡΙΚ να διακόψει τις δηλώσεις του Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ αποτελεί προκλητική και προσβλητική ενέργεια σε βάρος του Κόμματος και παραβιάζει κάθε κανόνα αντικειμενικότητας και δεοντολογίας, τον οποίο η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να τηρεί με συνέπεια.

Εκφράζουμε την έντονη απαρέσκειά μας για το γεγονός. Αυτό το γεγονός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδεοντολογικών και μεροληπτικών συμπεριφορών του ΡΙΚ σε βάρος του ΑΚΕΛ για τις οποίες μερικές φορές, είτε γραπτώς είτε προφορικώς, σας ενημερώσαμε.

Μερικές φορές το ΑΚΕΛ διατύπωσε την άποψη ότι το ΡΙΚ, ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πρέπει να δείχνει το δρόμο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στους ιδιωτικούς σταθμούς. Μερικές φορές διατυπώσαμε την άποψη ότι για να μπορεί το ΡΙΚ να λειτουργεί αντικειμενικά επιβάλλεται να καταρτιστεί ένας Κώδικας Δεοντολογίας. Δυστυχώς, δεν προσέξαμε να γίνεται κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δε απαράδεκτα φαινόμενα μεροληψίας συνεχίζονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινοβραδινό συμβάν, αλλά και εξαιτίας της γενικότερης στάσης του ΡΙΚ έναντι του Κόμματος, το ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως κανένας εκπρόσωπός μας να μην συμμετέχει σε ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές συζητήσεις που πραγματοποιεί το ΡΙΚ.

Αυτή η απόφασή μας θα ισχύει μέχρι που το ΡΙΚ δώσει απτά δείγματα γραφής για την καθιέρωση Κώδικα Δεοντολογίας.

 

Εννοείται ότι το ΑΚΕΛ αναμένει από το Δ.Σ. του ΡΙΚ δημόσια απολογία για όσα απαράδεκτα έγιναν χθες βράδυ.»

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top