Μεταξύ  των κανονισμών που εγκρίθηκαν σήμερα στην Βουλή όσων αφορά τα θέματα παιδείας ήταν και αυτός  για τη συμπερίληψη στις επετείους για τις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων και ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας, Αλληλεγγύης, Οικολόγων και με τον ΔΗΣΥ να τηρεί αποχή, ενώ το μοναδικό Κόμμα που καταψήφισε τον συγκεκριμένο κανονισμό ήταν το ΑΚΕΛ.

Αυτοί που διατυμπανίζουν δημόσια ότι κόπτονται  για την δίκαιη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό πρόβλημα επέτρεψαν  με την ανοχή τους να περάσει ένας τέτοιος κανονισμός  μέσω του Κοινοβουλίου.

Είναι με αυτές τις κινήσεις που θα καλλιεργήσουμε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες; Αυτό το ερώτημα ας κοιταχτούν στο καθρέφτη και ας το απαντήσουν όσοι από την μια ψήφισαν αυτόν τον κανονισμό και από την άλλη μιλούν για ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό.

 

 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top