Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) στηρίζει τη διαμαρτυρία αύριο, 14 Φεβρουαρίου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, της Παγκύπριας Οργάνωσης Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), θεωρώντας τα αιτήματα των φοιτητών “απολύτως δικαιολογημένα και σωστά”.

“Ως ΠΣΕΜ, για ακόμη μια φορά στεκόμαστε στο πλευρό του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος στη νέα διαμαρτυρία ενάντια στην αποκοπή οκτώ εκατομμυρίων από το κονδύλι της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ.

Προσθέτει ότι “ως μαθητές και μελλοντικοί φοιτητές, ξέρουμε αρκετά καλά πόσο πολύτιμα είναι στις μέρες μας τα χρήματα αυτά όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσοι φοιτητές σπουδάζουν με αυτά τα χρήματα όπως και πόσοι φοιτητές εγκαταλείπουν πρόωρα τις σπουδές τους επειδή δεν τα έχουν”.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να στηρίξουν τις οικογένειες μας για να μπορούμε να σπουδάσουμε αλλά αντίθετα, το Υπουργείο, δεν αφουγκράζεται το φοιτητικό κίνημα και με ετσιθελικό τρόπο αποκόπτει κονδύλια από τους φοιτητές”.

Είναι το ίδιο Υπουργείο Παιδείας, καταλήγει η ΠΣΕΜ, “το οποίο θεωρεί ότι κάνει διάλογο μέσα από συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα, την άποψη όμως των οποίων δεν λαμβάνει στο τέλος καθόλου υπόψη”.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top