Τη διαμαρτυρία της για τη μείωση το κονδυλίου για τη φοιτητική χορηγία θα εκφράσει την Τρίτη η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) με πορεία από τα φώτα τροχαίας (πρώην Honda) προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδώσει σχετικό ψήφισμα. Η πορεία αρχίζει στις 15:00. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως το βασικό αίτημά της δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο Παιδείας. «Αυτό δεν είναι άλλο από τη βασική μας αντίθεση, στη μείωση του συνολικού κονδυλίου της φοιτητικής μέριμνας, από €66.890.000 το 2016 σε €59.968.590 το 2017.

Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε όπως, για ακόμα μια φορά, μεταφέρουμε τις απόψεις μας με δυναμικό τρόπο, αυτή τη φορά στην ανώτατη εκτελεστική εξουσία, με βασικό αίτημα την κατάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους €8εκ, και την πλήρη διάθεση τους, στη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο, ούτως ώστε να αυξηθούν πραγματικά οι δικαιούχοι φοιτητές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ. 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top