Ένας νεαρός Βρετανός αναδείχθηκε σε «ήρωα» της ημέρας όταν κατάφερε εντελώς κατά λάθος, να φρενάρει την τεράστια κυβερνοεπίθεση που «χτύπησε» ταυτόχρονα 100 χώρες στον κόσμο, μεταξύ τους και την Ελλάδα. 

Ο Βρετανός χρήστης του twitter, MalwareTechBlog, παραδέχθηκε μέσω του προφίλ του πως, κατά λάθος, κατάφερε να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό. Και μάλιστα πληρώνοντας. Φτηνά. Πολύ φτηνά, μόλις 10.69 δολάρια.

Με τα χρήματα αυτά δημιούργησε ένα domain name, δηλαδή όνομα και διεύθυνση μιας νέας ιστοσελίδας κι εκεί περιόρισε το κακόβουλο λογισμικό. 

Σύμφωνα με τον Guardian, τον 22χρονο νεαρό βοήθησε ο Ντάριεν Χας από την εταιρεία ασφαλείας Proofpoint. Εντόπισαν τον «διακόπτη έκτακτης ανάγκης» που είχαν δημιουργήσει οι χάκερ, σε περίπτωση που ήθελαν να διακόψουν την επίθεση. 

Ενεργοποιώντας τον διακόπτη μείωσαν δραστική την εξάπλωση του λογισμικού. Αν και ήταν ήδη αργά για την Ευρώπη και την Ασία, στις ΗΠΑ αρκετοί στόχοι τη γλίτωσαν. 

«Ομολογώ πως δεν ήξερα αν το domain θα σταματούσε το κακόβουλο λογισμικό μέχρι που το έφτιαξα, άρα ήταν τυχαίο», έγραψε μέσω twitter o MalwareTechBlog.

 

 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top