Τυχόν κακοί χειρισμοί του παρελθόντος από μεμονωμένα άτομα δεν αντιπροσωπεύουν την παρούσα Διοίκηση, η οποία προάγει τη διαφάνεια και τις αρχές της χρηστής διοίκησης, αναφέρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο τίθεται υπέρ της διαλεύκανσης θεμάτων του παρελθόντος.   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αναφορικά με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν ερευνητικά προγράμματα τα οποία διαχειριζόταν πρώην υπάλληλος του ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο διευκρινίζεται ότι οι υπό αναφορά υποθέσεις τοποθετούνται χρονικά πριν από το έτος 2015.

«Η περίπτωση της πρώην λειτουργού του Πανεπιστημίου αποτέλεσε αντικείμενο τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής διερεύνησης από τις αρχές του 2015 με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου, και οι οποίες εκθέσεις διερεύνησης τέθηκαν στη διάθεση των Αρχών του Κράτους. Εν συνεχεία, με απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου η εν λόγω λειτουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η παραίτησή της έγινε τον Ιούνιο του 2015» προστίθεται.  

Αναφέρεται επίσης ότι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου τίθεται υπέρ της διαλεύκανσης θεμάτων του παρελθόντος, τα οποία συνέβαλαν στην αρνητική προβολή της εικόνας του Πανεπιστημίου. Συμπληρώνεται, τέλος, ότι το ΤΕΠΑΚ συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους  στα θέματα αυτά, τα οποία σταδιακά παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ το Πανεπιστήμιο λέει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε επιπρόσθετες αναφορές για το θέμα, ενόψει των εν εξελίξει αστυνομικών διαδικασιών.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top