Η ΠΕΟΜ με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε σήμερα για τα όσα διαδραματίστικαν στο Ευρυβιάδειο γυμνάσιο και φανερώνει για ακομα μια φορά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τον  πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την εκπαίδευση του τόπου μας η κυβέρνηση Αναστασιάδη.  Επίσης καταδικάζει όσα ΜΜΕ στο βωμό των κλικς παρουσίασαν το φαινόμενο ως ρατσιστικό.

«Ως ΠΕΟΜ νιώθουμε έντονα την ανάγκη να τοποθετηθούμε για τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεκάδες συμμαθητές μας, με την παρότρυνση και του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την εισαγωγή μαθητών προπαρασκευαστικής μαθητείας στο σχολείο. Η απόφαση για συστέγαση των μαθητών αυτών με τους υφιστάμενους μαθητές του σχολείου, φανερώνει για ακόμα μια φορά τον πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την εκπαίδευση του τόπου μας η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη στέγαση των μαθητών αυτών στο Ευρυβιάδειο, οι κυβερνώντες αποφάσισαν ετσιθελικά να τους μεταφέρουν στο σχολείο.

Παράλληλα, δε θα μπορούσαμε να μην καταδικάσουμε και τον αισχρό τρόπο που διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χειρίστηκαν το ζήτημα. Στο βωμό των clicks και των likes, έσπευσαν να παρουσιάσουν το ζήτημα ως «ρατσιστικό φαινόμενο», γράφοντας ότι οι συμμαθητές μας αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την ύπαρξη αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων μαθητών, αφού χρόνια τώρα λειτουργούν ήδη τάξεις με ξενόγλωσσους μαθητές, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η σημερινή διαμαρτυρία, έγινε ενάντια στις προχειρότητες του Υπουργείου, σχετικά με τη μεταφορά ελληνοκυπρίων μαθητών στο σχολείο.

Ως ΠΕΟΜ, καλούμε τους κυβερνώντες να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα της στέγασης των μαθητών προπαρασκευαστικής μαθητείας. Επίσης, καλούμε τα ΜΜΕ να διορθώσουν τις αναρτήσεις τους, που μόνο φανατισμό και μισαλλοδοξία σπέρνουν στην κοινωνία μας.»

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top