Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ και της ΠΑΣΥΔΥ, καθώς και οι γιατροί της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών σε όλα τα νοσοκομεία, με αφορμή τον ξυλοδαρμό νοσηλευτών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τα ξημερώματα της Κυριακής.


Στο μεταξύ, τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) σε όλες τις πόλεις θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μόνο από τους εργαζόμενους στα ΤΑΕΠ, ενώ όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα εργάζονται κανονικά.
 

Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση

στους νοσηλευτές και στους γιατρούς, εκφράζει η ΠΟΕΔ 

 

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στους εργαζομένους στα δημόσια νοσηλευτήρια - νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, γιατρούς και άλλο προσωπικό, εκφράζει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) η οποία  ενώνει τη φωνή της με τις Συντεχνίες που τους εκπροσωπούν σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί τόσο η σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα όσο και η απρόσκοπτη επιτέλεση των καθηκόντων τους.
 
«Το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης και ξυλοδαρμού προσωπικού σε τμήμα δημόσιου νοσοκομείου, που αποτελεί συνέχεια και άλλων που έγιναν στο παρελθόν, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επιβάλλεται όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε συνεργασία με τις συντεχνίες των εργαζομένων να εξεύρουν τρόπους εξάλειψης και αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών, αλλά την ίδια ώρα και τρόπους αντιμετώπισής τους όταν εκδηλώνονται, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των εργαζομένων όσο και όλων των παρευρισκομένων», προσθέτει.
 
Η ΠΟΕΔ αναφέρει, τέλος, ότι οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας αποτελούν θεμελιώδεις και απαραβίαστες αρχές οι οποίες καθορίζονται από διεθνείς, ευρωπαϊκές και εγχώριες νομοθεσίες και συμβάσεις που κάθε κράτος οφείλει ευλαβικά να σέβεται και να διασφαλίζει με οποιοδήποτε τρόπο.    

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top