Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται μελέτη του Δήμου Λακατάμιας για ανακατασκευή και εξωραϊσμό του πάρκου «Μιχαλάκη Σοφοκλέους», το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου μπαταριών «DEXEL», ωστόσο με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε σοβαρά και υπέστη εκτεταμένους βανδαλισμούς με συνέπεια να περιπέσει σε αχρηστία και να είναι επικίνδυνο για την περιοχή.

Σε ανακοίνωση του Δήμου με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του 20χρονου Eugen-Leonard Misea, από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο πάρκο, αναφέρεται ότι ο εξωραϊσμός του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πολύ πρόσφατα ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το καθεστώς διαχείρισης του πάρκου, για να δύναται να προχωρήσει σε εξωραϊσμό του χώρου αποκλειστικά με ίδια συμβολή.

«Επομένως ο Δήμος αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, προχώρησε σε επανασχεδιασμό του πάρκου με βασικές πρόνοιες την απομάκρυνση των παλαιών κατασκευών και τη δημιουργία ενός πάρκου με κύριο γνώμονα σχεδίασης, τη συνδεσιμότητα των πέριξ γειτονιών ως σημείο διέλευσης καθώς και συνάθροισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος, προστίθεται, έχει ως στόχο να συνδεθεί ο χώρος αυτός με το γραμμικό πάρκο Πεδιαίου ποταμού, μέσω πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει και θα διαφοροποιήσει θετικά το χαρακτήρα της περιοχής πέριξ του πάρκου.

«Η μελέτη για την ανακατασκευή του πάρκου έχει προχωρήσει σημαντικά και η Δήμαρχος έχει θέσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο εξωραϊσμός του πάρκου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2018» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μέχρι την έναρξη των έργων ανακατασκευής του πάρκου, ο Δήμος στα πλαίσια της εκστρατείας καθαριότητας προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς του χώρου, με τους πιο πρόσφατους να έχουν γίνει τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο (λίγες μέρες πριν την πανήγυρη του Αγίου Μάμα που γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου).

Ο Δήμος τονίζει παράλληλα ότι πέραν από τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει για τον εξωραϊσμό του χώρου, διαφαίνεται εντόνως το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου Λακατάμιας. «Δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από δημότες για επεισόδια παραβατικότητας σε δημόσιους χώρους αλλά και το βιώνουμε έντονα από τα συνεχή περιστατικά κλοπών, οχληρίας και βανδαλισμών στους χώρους αυτούς. Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο θα αποτελέσει το πρωτεύον μέτρο αναστολής των δυσάρεστων και πολύ λυπηρών περιστατικών, όπως το χθεσινό, σε δημόσιους χώρους» σημειώνεται.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top