Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τους πρώην Βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικές αποζημιώσεις από την Ελληνική Βουλή, συνολικού ύψους €15 εκ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απαίτησε από τους πρώην βουλευτές του κόμματός του να αποσύρουν τις προσφυγές, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους διαγράψει από τη ΝΔ. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο καταψήφισε η ΝΔ, επιτρέπει στους Βουλευτές να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την «ανάγκη εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για ψευδείς ισχυρισμούς, καλώντας τον να ανακαλέσει. «Όσο για την προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην Βουλευτές της ΝΔ να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» καταλήγει το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Να αποσύρουν τις προσφυγές καλούν τους βουλευτές τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, με άτυπη ενημέρωση, βάζει στον «πάγο» το αίτημα, λέγοντας ότι η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top