Τα πράγματα στο Κυπριακό εξελίσσονται με πολύ αρνητικό τρόπο, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος τόσο στις γεωτρήσεις που η τουρκική πλευρά λέει ότι θα πραγματοποιήσει κοντά στην κατεχόμενη περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα, όσο και στην ισχυροποίηση των ακραίων δυνάμεων στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.


Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στη βιοτεχνική περιοχή Παλλουριώτισσας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δυσκολέψουν αφάνταστα την πορεία των συζητήσεων για επίλυση του Κυπριακού, ενώ πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι πολιτικός».
 
«Το γεγονός ότι χρειάζεται ο κ. Ακιντζί να συγκρούεται με τους ακραίους στην τ/κ κοινότητα, υπερασπιζόμενος την ανάγκη να παραμείνει ως πλαίσιο λύσης η δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, δείχνει ακριβώς ότι δυστυχώς τα αποτελέσματα στο Κραν Μοντάνα έχουν διαμορφώσει επί του εδάφους δεδομένα τέτοια που καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», είπε.
 
Επανέλαβε ότι όποτε οι συζητήσεις στο Κυπριακό οδηγούνταν σε αδιέξοδο, ενισχύονταν οι δυνάμεις που δεν ήθελαν λύση, τόσο στην ε/κ όσο και στην τ/κ κοινότητα.
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να φέρει η Τουρκία πλατφόρμα στα ανοιχτά της Κύπρου για γεωτρήσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι επί Προεδρίας Χριστόφια επιβεβαιώναμε καθημερινά την επιθυμία μας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και όταν η Τουρκία επιχείρησε να απειλήσει, αντέδρασε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα. Τώρα, πρόσθεσε, δεν είμαστε σε τόσο ισχυρή πολιτική θέση.
 
Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, χρειάζεται πολιτικά να είμαστε πολύ συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε και διακηρύσσουμε και να επαναβεβαιώνουμε καθημερινά τη βούλησή μας για λύση, όχι ρητορικά αλλά με τις πράξεις, ενέργειες και θέσεις που διατυπώνουμε στις συζητήσεις.
 
«Να στηριχθούν οι μικρές βιοτεχνίες»

Το πρωί, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας τη βιοτεχνική περιοχή στην Παλλουριώτισσα και συνομίλησε με καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριακού, τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς η γη όπου βρίσκεται, ανήκει στο ΕΒΚΑΦ και «η Επαρχιακή Διοίκηση δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία».
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις υποδομές, τον δρόμο, αλλά και με τη συντήρηση των καταστημάτων. «Χρειάζεται η Κυβέρνηση να στηρίξει με διάφορους τρόπους τις μικρές βιοτεχνίες», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι αποτελούν το 95% των επιχειρήσεων της Κύπρου. Στο παρελθόν, είπε, έγιναν διάφορες προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως ναυάγησαν «γιατί η Κυβέρνηση πάλεψε με αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις».

 

 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top