Ο καθαιρεθείς  πρώην πρόεδρος της Καταλονίας ήρθε σε επαφή με Βέλγο δικηγόρο τον Πωλ Μπέκαερτ, εμπειρογνώμονα σε ζητήματα ασύλου, πρώην υπερασπιστή των βάσκων που είχαν κατηγορηθεί ώς μέλη της ETA, γράφει σήμερα η Le Soir  και μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Ερωτηθείς από το φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VRT, ο κ. Μπέκαερτ ωστόσο διαβεβαίωσε ότι "ο κ. Πουζδεμόντ δεν βρισκόταν στο Βέλγιο για να ζητήσει άσυλο", αλλά για να προετοιμαστεί νόμιμα για ποια θα είναι η στάση της Μαδρίτης απέναντι στον πελάτη του.

"Μίλησα προσωπικά μαζί του στο εδώ στο Βέλγιο (...) Είχα μια πρώτη επαφή και μου ανέθεσε επισήμως την εκπροσώπησή του", δήλωσε ο Μπέκαερτ στο VRT. "Έχω πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε υποθέσεις έκδοσης και το πολιτικού ασύλου των Βάσκων Ισπανών και πιθανώς βασιζόμενος σε αυτή την εμπειρία που μου απευθύνθηκε σε μένα", είπε ο δικηγόρος.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top