Ο Δήμος Λάρνακας παρουσίασε στο ΕΒΕΛ τα έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία, μεταξύ των οποίων η ανέγερση της Δημοτικής Αγοράς, η δημιουργία νέου Κοινοτικού κέντρου και η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου.

Σε δελτίο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Εμπορίου του ΕΒΕ Λάρνακας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με τον Δημοτικό Μηχανικό Ανδρέα Καρακατσάνη, παρουσίασαν τα έργα που θα γίνουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης τα οποία έχουν εγκριθεί από τα διαρθρωτικά ταμεία της  ΕΕ ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ».

Συγκεκριμένα ο κ. Καρακατσάνης «αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα, όπως και σε ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης.  Ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου του ΕΒΕ Λάρνακας Ευάγγελος Μούσκος, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία των έργων για το εμπορικό κέντρο και για την αστική Λάρνακα γενικότερα, ενώ επεσήμανε τη σημασία να καταβληθεί μέγιστη προσπάθεια από τον Δήμο Λάρνακας ώστε τα έργα να μην επηρεάσουν  την προσέλκυση του κοινού στα καταστήματα της περιοχής».

Τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «την ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς, την ανάπλαση της πρώην Τ/Κ αγοράς και του Ζουχούρι, τη δημιουργία νέου Κοινοτικού Κέντρου, την αναπαλαίωση και αξιοποίηση της Λέσχης Κίτιον, τον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας,την κατασκευή πεζοδρομίων και την επιδιόρθωση και  επίστρωση δρόμων».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στη σημασία των έργων και ζήτησαν όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το Δήμο και τους εργολάβους, ώστε τα έργα που θα πραγματοποιηθούν να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην προσέλευση των καταναλωτών στο κέντρο της Λάρνακας, ούτως ώστε η ωφέλεια από την πραγματοποίηση των έργων να μην επισκιαστεί από σοβαρές απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων».

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές ότι «σημαντική εξέλιξη για την αστική Λάρνακα είναι η πρόοδος της διαδικασίας για τη μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης και η ανάδειξη του αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου, οι προγραμματιζόμενες  επιστρώσεις σε μεγάλο αριθμό δρόμων στην αστική Λάρνακα, η αίτηση για δημιουργία Mall, η διαδικασία για τη μετακίνηση  των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου  και το ενιαίο έργο του λιμανιού και της μαρίνας».

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Εγγραφή Newsletter

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top