Απαντώντας σε ερωτήσεις νέων ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την άποψη ότι οι περισσότεροι νεαροί, όσοι κατά τον ίδιο είναι κάτω των 50 ετών, δεν πιστεύουν σε λύση ομοσπονδίας, που θα επιβιώσει.

Είναι καλύτερα είπε, να πάμε σε δύο κράτη, αλλά το κράτος που θα γίνει να είναι, πρόσθεσε, μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια, να απογαλακτιστεί από την Τουρκία και από αυτό να αποχωρήσουν οι έποικοι.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Γιώργος Λουκαίδης αναφέρει:  

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη μας λύπη για τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου υπέρ της λύσης δύο κρατών. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ προκρίνει την οριστική παράδοση των κατεχομένων εδαφών μας και τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής. Εισηγείται την υιοθέτηση του plan Β της Τουρκίας. Ντροπή! Σε αυτό το τραγικό σημείο είναι που οδηγεί η ηττοπαθής αντιομοσπονδιακή πολιτική. Ας προβληματιστούν για το που οδηγούν τον τόπο όλοι αυτοί που διαχρονικά στηρίζουν και στηρίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο».

 

 

 

 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top