Ευθύνες τόσο στην τουρκική πλευρά, όσο και στον Ν. Αναστασιάδη αποδίδει το ΑΚΕΛ για το πισωγύρισμα στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Με αφορμή της «ανησυχίες» Αναστασιάδης για τον κίνδυνος διχοτόμησης όσο υπάρχει στασιμότητα στο Κυπριακό, το Γραφείο Τύπο του ΑΚΕΛ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ τόνισε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών εντός της καθορισμένης βάσης επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος της διχοτόμησης γίνεται όλο και πιο ορατός όσο υπάρχει στασιμότητα στο πρόβλημα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει προκαθορίσει με σαφήνεια κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς με τη διαδικασία και τις αρχές λύσεις του κυπριακού. Οι παλινωδίες πιθανόν να δώσουν και πάλι την ευκαιρία στην Τουρκία να εγείρει νέες αξιώσεις που θα οδηγήσουν σε παρατεταμένο αδιέξοδο. Και όπως μετεκλογικά επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης, παρατεταμένο αδιέξοδο σημαίνει οριστικοποίηση της διχοτόμησης.

Η απόσυρση του χάρτη από την τουρκοκυπριακή πλευρά αλλά και η εξαγγελία απόσυρσης των προτάσεων Αναστασιάδη που υπεβλήθηκαν στο Κρανς Μοντανά περιπλέκει και πισωγυρίζει ήδη τη διαδικασία. Φέρνοντας το παρατεταμένο αδιέξοδο πιο κοντά. Και ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει το τι αυτό σημαίνει».

 

 

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top